historiaamme

Nimeni on Jonas Adelsten ja hoidan Drake.nua. Tietysti lensin leijoja, kuten monet muutkin, kun olin pieni poika. Enimmäkseen Bohuslänin kallioilla, missä on aina raikas tuulta mereltä. Mutta sitten kun kasvoin isommaksi ja muutimme maalle, minä, kuten monet muutkin aikuiset, menetin kosketuksen tuuleen ja lennon iloon.

Mutta sitten kävi niin, että opintojen ja työn kautta muutaman vuoden 2010 tienoilla muutin erissä ensin Taiwaniin ja sitten Japaniin. Toisin kuin meillä täällä, leijanlentäminen on edelleen erittäin laaja vapaa-ajan harrastus niin nuorten kuin vanhojenkin keskuudessa suuressa osassa Kaakkois-Aasiaa.

Muistan erityisesti vanhemmat sedät, jotka seisoivat tupakka suussa ja termospullo teetä seinällä pääaukion vieressä Taipein keskustassa kulttuuritalojen Sun Yi Senin ulkopuolella ja lennättivät leijoja. Lohikäärmeet makasivat tuulessa pilvenpiirtäjien keskellä, kun sedät luultavasti puhuivat paskaa ja joivat välillä teetä.

Joten kun löysin leijalennätyksen uudelleen Japanissa ja Taiwanissa ollessani, huomasin palattuani Ruotsiin, ettei täällä kukaan enää myy leijoja. Joten otin rohkeutta, menin messuille ja aloin ostaa leijoja ja perustin verkkosivuston. Loppu on historiaa, kuten sanotaan, ja tänään kymmenen vuotta myöhemmin markkinoimme yli 500 erilaista lohikäärmettä osoitteessa www.drake.nu